Graanmarkt 13, 1681 PA Zwaagdijk-Oost
0228 - 568080

Steering Control

De Steering Control is ontwikkeld voor gebruikers die moeite hebben om met een standaard stuurkast/joystick een elektrische rolstoel te besturen.

Het principe is gebaseerd op het feit dat iedereen wel weet hoe je met een fietsstuur om moet gaan. Daarnaast is het voor bijvoorbeeld (beginnende) Parkinson patiënten beter om twee handen aan het stuur te hebben (gesloten keten) tijdens het rijden.

De bediening is eenvoudig, stuur naar voren duwen is vooruit rijden, stuur naar achteren trekken is achteruit rijden en links is linksaf en rechts rechtsaf. Elke gecombineerde beweging van vooruit (of achteruit) met links of rechts is mogelijk.

De bediening is proportioneel, dat wil zeggen hoe verder je naar voren duwt hoe harder de stoel gaat rijden. Hetzelfde geldt voor achteruit en links en rechtsaf. Op de plaats draaien is ook mogelijk door het stuur alleen te draaien en niet naar voren/achteren te bewegen.

Het stuur is gemonteerd op een (wegzwenkbare) arm. In gebruikspositie staat het stuurtje in het midden van de rolstoel en kan er met twee handen gereden worden. Het stuurtje heeft een hoogte- en diepteverstelling om het optimaal aan de gebruiker aan te kunnen passen.

Ten behoeve van in- en uitstappen kan het stuur naar links “weggeklapt” worden waarbij het stuur echter wel horizontaal blijft. Het stuur klapt tevens iets achterwaarts.

Bij omhoog geklapt stuur kan de begeleider (of de gebruiker zelf), indien gewenst, daardoor de stoel nog iets dichter bij de tafel rijden. De stuurkast staat in deze stand bewust vrij hoog zodat deze altijd boven tafelniveau (74 cm) blijft.

Basis voor de stoel met Steering Control stuur is standaard VR2 besturing. Daarbij zijn alle elektrische zitverstellingen mogelijk.

De X10 met Steering Control is crash getest,  goedgekeurd volgens ISO7176-19 en daarmee veilig vervoerbaar.